Dates and events

Current

• 22.02.2024: Engineering Kiosk Alps
    The next Engineering Kiosk Alps, a dynamic tech meetup happening in the heart of the Alps, will take place in Innsbruck! This event brings together tech enthusiasts, engineers, and professionals from various fields to explore the intersection of engineering culture, open source, people and technology. It will take place at the Campus Technik starting at 6 pm.
  • 22.02.2024: Tag der Mathematik, Informatik & Physik 2024
    Gemeinsam mit dem Institut für Mathematik und dem Institut für Physik organisiert das Institut für Informatik einen Tag der MIP für Schüler:innen der Sekundarstufe II. An unserem Institut erhalten die Schüler:innen einen Einblick in die unterschiedlichen, spannenden Themengebiete der Informatik. Neben Workshops und Vorträgen wird es Führungen durch die Labore des Instituts geben.
  • 24.02.2024: Security Excellence Hackathon
    At the Security Excellence Hackathon, which is organized by the Bosnian Cyber Security Excellence Centre, Svetlana Abramova will give an invited talk: "Security and Humans: the how & the why of making people matter".
  • 21.03.2024: DiSCussion "Was kann KI? Nutzen und Gefahren durch den Einsatz von Künstlicher Intelligenz"
    Die nächste Veranstaltung im Rahmen der Vortragsreihe DiSCussion findet in der Stadtbibliothek Innsbruck statt.
  • 26.-27.03.2024: AIRoV – The First Austrian Symposium on AI, Robotics, and Vision
    AIRoV 2024 - which will take place in Innsbruck - is the joint symposium of the Austrian Society for Artificial Intelligence (ASAI), the Austrian Society of Measurement, Automation and Robot Technologies (GMAR), and the Austrian Association for Pattern Recognition (OAGM). Following a long tradition of individual and joint OAGM and ARW/GMAR workshops, this is the first joint symposium of our three closely-related associations.
  • 02.04.2024: Bootcamp Performanceorientiertes Softwareengineering – POS Tirol
    Am 2. April beginnt das Bootcamp POS Tirol unter der Leitung von Philipp Gschwandtner, PhD. Das Ziel dieses Bootcamps ist es, den Teilnehmer:innen zu performanteren Software zu verhelfen.
  • 25.-26.04.2024: SE Live 2024
    Software Engineering Live ist ein Netzwerk von Software-Architekten und Methodenverantwortlichen mit dem Ziel, ein Klima des Erfahrungsaustausches zu schaffen. In den Workshops werden Methoden und Techniken diskutiert, die im Brennpunkt neuer Entwicklungen stehen und bereits in realen Projekten angewendet werden.
  • 20.-24.05.2024: Evaluation Perspectives of Recommender Systems: Driving Research and Education
    This Dagstuhl Seminar which is co-organized by Eva Zangerle aims to shed light on the different and potentially diverging or contradictory perspectives on the evaluation of recommender systems.
  • 23.-25.09.2024: Advances in Financial Technologies - AFT 2024
    Prof. Böhme co-organizes the 6th international conference on Advances in Financial Technologies (AFT’24) which is a premier venue for presenting the latest developments in technologies related to novel financial infrastructure such as cryptocurrencies and their applications, blockchains, and exchanges. It will take place in Vienna.