10.11.2022

Gastvortrag
im Rahmen der Ringvorlesung "Translation und Kognition, Translation und Korpora" im Wintersemester 2022/23 unter der Leitung von Dr. Aleksandar Trklja

Übersetzerische Expertise aus der Sicht von Arbeitgeber*innen: Einstellungsprozesse und -kriterien

Donnerstag, 10.11.2022, 15:30 Uhr, Seminarraum 2, INTRAWI

Vortragende

Prof. Hanna Risku (Universität Wien)

Hanna Risku is professor for translation studies at the Centre for Translation Studies at the University of Vienna in Austria. Her previous positions include professor for translation studies at the University of Graz, professor for applied cognitive science and technical communication, head of the Department for Knowledge and Communication Management and vice rector at the Danube University Krems, guest professor at the University of Aarhus, Denmark, and lecturer at different universities in Austria, Finland and Sweden. Her research areas include cognitive scientific foundations of translation, situated cognition, cognitive ethnography, translation workplace and network research, and translation expertise.

Dr. Aleksandar Trklja
Institut für Translationswissenschaft