Logo der Universität Innsbruck

Eintritt / Kosten: Keine

Vortragende/r

Prof. Colin Camerer

is a pioneer in using methods and ideas from psychology and neuroscience to improve economic analysis. He earned an MBA and PhD from the University of Chicago. He is currently the Robert Kirby Professor of Behavioral Economics at Caltech. He has published more than 150 peer-reviewed articles and book chapters, and written or co-edited four books. Camerer’s research group is interested in the psychological and neural basis of choice, strategizing in games, and trading in markets.

Colin Camerer bringt mit seinen Arbeiten die traditionellen Annahmen der Wirtschaftswissenschaften zum ökonomischen Verhalten des Menschen ins Wanken. Mit Methoden und Ideen aus der Psychologie und den Neurowissenschaften hat er in wegweisenden Experimenten einen neuen Blick auf das menschliche Verhalten eröffnet. In der 32. Böhm-Bawerk-Vorlesung an der Universität Innsbruck spricht er darüber, wie dieses zu Preisblasen auf Aktienmärkten führen kann.

Die Sozial- und Wirtschaftswissenschaftlichen Fakultäten